vücudu kışa hazırlama, kışa nasıl hazırlanılır, vücudumuzu kışa hazırlama

Vücudumuzu Kışa Nasıl Hazırlarız?

Vücudumuzu değişen mevsim ve iklim koşullarına hazırlamak için bir takım hazırlıklar yapmalıyız. Soğuktan, nem kaybından ve çatlaklardan etkilenen ciltte peeling yapmanın yanı sıra birçok metabolik problem ortaya çıkabilir. Özellikle mevsim geçişlerinde vücudun direncini kontrol etmek gerekir. Vücudumuz fiziksel değişikliklerin yanı sıra metabolizma ve işlevlerde de değişikliklere uğrayabilir. Soğuk havalarda vücut direncini artırmak için enerji depolamaya başlar. Bu daha hızlı açlığa ve daha fazla enerji depolamasına yol açar. Metabolizma hızının düştüğü kış günlerinde beslenmeye daha fazla dikkat etmemiz gerekir; Bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye çalışırken o fazla kiloları da takmayalım. Özellikle bu dönemlerde sağlıklı ve dengeli beslenmeye daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir. Doğru beslenerek vücudumuzun ihtiyaç duyduğu protein, enerji, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri yiyecek ve içecek yoluyla almasına yardımcı olabiliriz. Doğru zamanda ve doğru miktarda tüketilen besinlerin sağlığımızı korumak için elzem olduğu söylenebilir.vücudu kışa hazırlama, kışa nasıl hazırlanılır, vücudumuzu kışa hazırlama

Vücudumuzu kışa hazırlamak için gerekli önlemler;

Özellikle mevsim geçişlerinde bol sıvı tüketmeliyiz. Kış aylarında ekinezya, yeşil çay, ıhlamur, kuşburnu, rezene, anason ve kekik gibi sağlıklı bitki çayları hastalıkları önlemeye yardımcı olmak için tüketilebilir.

Süt ve süt ürünleri, et grubu, meyve ve sebzelerden birini beslenmenize dahil etmeye özen göstermelisiniz. Diyetinizi dengeli bir şekilde planlamalı ve haftada birkaç kez bakliyat eklemelisiniz.

Kış aylarında metabolizmanın yavaşlaması nedeniyle kilo almak istemiyorsanız peynir, süt, yoğurt gibi yağsız ve hafif yiyecekleri tercih etmelisiniz. Ayrıca mümkün olduğunca kızarmış yiyeceklerden uzak durmaya çalışın.

Sindirim sistemi sorunları yaşamamak için düzenli olarak kefir, probiyotik yoğurt, yulaf kepeği, kuru bakliyat tüketmelisiniz. Lif içeriği yüksek besinler kullanarak kabızlığı önleyebileceğinizi hatırlatırız.

Düzenli spor ve egzersize dikkat edilmelidir. Günlük yapabileceğiniz kısa koşular ile sağlığınızı koruyabilirsiniz. Tek yapmanız gereken spor ayakkabılarınızı giymek ve kendinize 30-40 dakika ayırmak. Düzenli egzersiz metabolizmanızı da geliştirecektir.

Ispanak, roka ve su teresi gibi birçok koyu yeşil sebze, yüksek antioksidan içeriğiyle bilinir. Doğal şekerli meyve tüketimi 4-5 ile sınırlandırılmalıdır. Diyetinize mineral içeren kuru meyveler de dahil edebilirsiniz.

Salatalarınızda zeytinyağı ve limon kombinasyonunu eksik etmeyin. Omega-9 yağ asitleri, C vitamini ve E vitamini içeren salatalarınız koruyucu olacaktır. Ayrıca haftada birkaç kez salatalara badem ve ceviz eklenmesinin çok faydalı olacağı unutulmamalıdır.

Kış mevsiminde vitamin ve minerallerin önemi;

Vücudun tüm faaliyetlerini normal bir şekilde yerine getirebilmesi için vitamin ve mineral eksikliği olmaması gerekir. Vücudumuzda yeterli vitamin ve mineral varsa, bu bağışıklık sisteminin güçlü ve sistemli bir şekilde çalışmaya devam edebileceği anlamına gelir.

Vitamin ve mineral eksikliği ile bağışıklık sistemi güçlendirilemeyeceğinden, soğuk algınlığının etkisi ile vücudumuz giderek direncini giderek kaybedecektir. Bu durumda hastalıklara yakalanma riski artar. Hastalık durumunda vücudumuz yeterli dirence sahip değildir, bu nedenle daha zor olacaktır.

Zayıf bir bağışıklık sistemi kolayca hastalığa neden olabilir ve iyileşmenizi yavaşlatabilir. Unutulmamalıdır ki sağlıklı beslenmek de yeterince yememek kadar zararlıdır. Bu nedenle bir beslenme planlayıcısından yardım almanızda fayda var. Özellikle herhangi bir kronik hastalığı olanların doktora danışmadan diyetlerini değiştirmemeleri gerektiğini hatırlatırız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir